2012
2013
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2023
2024
VTi door de jaren heen
5 juli 2012 is VTi opgericht door drie ondernemers
2013-2015 samenwerking met het ROC van Amsterdam binnen het Masterplan Techniek Amsterdam
VTi breidt uit met 13 bedrijven. Gezamenlijk worden plannen gemaakt en financiering gevonden om die uit te voeren (via Regionaal Investeringsfonds)
VTi start met het programma “Opleidingscampus Technische Installaties” Meer & beter opgeleide Elektro- & Installatietechnici is de ambitie. Meer instroom, betere stages, betere aansluiting onderwijs op de vraag van bedrijfsleven, delen van faciliteiten (later Hoe Werkt Mijn Stad) en het stimuleren van ondernemerschap bij de technische opleidingen.
Instroom van studenten groeit met 20% op het ROC. In de, samen met de HvA, ontwikkelde opleiding “Hybride Docent” starten 10 ervaren technici. VTi groeit door naar 50 partners. De doelgroep statushouders is in beeld gebracht bij de VTi parters, er starten 28 statushouders in de branche en die volgen een opleiding aan het ROC.
BIM is structureel verankerd in het onderwijs.
Dankzij de inspanningen van de partners groeit het aantal studenten opnieuw met 20%. De eerste hybride docenten studeren af. Hoe Werkt Mijn Stad officieel geopend door wethouder Kukkenheim tijdens de partnerbijeenkomst in de Amsterdam UMC locatie AMC. Meer dan 1000 leerlingen uit het VO bereikt met activiteiten.
VTi heeft zich bewezen als publiek, private samenwerking en start met het verduurzamen van de organisatie (de subsidie uit het regionaal investeringsfonds loopt af). Het practoraat “Energietransitie & Human Capital” is opgericht. Aantal studenten groeit opnieuw nu met 18%. VTi verwelkomt de 70ste partner. De mbo niveau 4 opleiding Adviseur Innovatie & Duurzaamheid start.
Tijdens de eerste weken van de Coronacrisis richt VTI het “meldpunt werk” op. Dankzij dit meldpunt kunnen studenten die hun leer/werkplek verliezen, elders in het VTi netwerk aan de slag. Resultaat is dat er geen uitvallers zijn.
Samen met de actieve partners hebben we een model ontwikkeld waarin VTi door kan gaan als netwerkorganisatie. VTi staat hierdoor op eigen benen omdat het netwerk gefinancierd wordt dmv partnerbijdragen. Activiteiten worden gefinancierd dmv subsidies. In het Nieuwe DeLamar theater organiseert VTi weer de eerste live partnerbijeenkomst na de lockdowns.
Dankzij de inspanning van VTi ontvangen alle opleidingsteams Installatietechniek van het ROC van Amsterdam – Flevoland een warmtepomp. Docenten worden geprofessionaliseerd. Opleiding Installeren & in bedrijfstellen hybride warmtepomp gaat van start. Start aanvraag subsidie nationaal groeifonds voor de opschaling van publiek, private samenwerkingen.
Eerste studenten ontvangen certificaat Installeren & in bedrijfstellen hybride warmtepomp. VTi heeft als een van de initiators en trekkers binnen het consortium “Green Tech Campus MRA” een leidende rol gespeeld bij de aanvraag bij het Nationaal Groeifonds. De Green Tech Campus MRA is één van de 15 geselecteerde consortia in Nederland waarvoor 123 miljoen beschikbaar was. Ook in de uitvoering speelt VTi straks een belangrijke rol: VTi partners leveren maar liefst 3,8 miljoen aan cofinanciering. Hieruit blijkt een zeer grote betrokkenheid bij het onderwijs en de regionale arbeidsmarkt.
VTi wint de prijs Werken & Ontwikkelen 2030 van de provincie Noord-Holland.
De learningcommunities krijgen nog meer vorm door de ontbijtsessies waarin partners hun best practices delen.
VTi breidt uit naar de Gooi & Vechtstreek. VTi professionaliseert haar communicatie en organisatie. Het projectteam breidt uit. VTi is genomineerd voor de Pro-Motor Award met het project mbo fast-track. Er zijn meer dan 120 studenten opgeleid met het mbo certificaat. Sinds de start van de opleiding hybride docent zijn meer dan 70 technische professionals geschoold en gecertificeerd.
2012
2013
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2023
2024